Planting party marks end of refurbishment works

Planting party marks end of refurbishment works

The ending of renewal works at one of our city centre blocks of flats has been celebrated with a planting party for residents.

Our Regeneration Team led on the project and worked with Mi-space to renovate High Street flats and Waterloo Close in Stonehouse.

The homes have got new windows and communal doors, renewed boundary railings, revamped balconies and they’ve been externally overclad. Internally, the staircases have been plastered and decorated.

The four workshops at our in-house manufacturing arm, PCH Manufacturing, have been involved with the project. The Window Factory has made and fitted all the windows, the Joinery Shop has installed the entrance doors while the railings have been fitted by the Metal Fabrication shop. The Sign Shop made the street name plates fixed to the building.

Work began at the end of last summer and has just been completed.

Above picture: High Street flats as seen from Stonehouse Bridge before the improvements. Pic copyright of Paul Slater Images

Above picture: High Street flats after the refurbishment

Along with Mi-space, we invited residents to help us plant some low-maintenance shrubs in the outdoor area.

The Considerate Constructors Scheme (CCS) mascot, Honor Goodsite, also attended. Honor is the ‘structural engineer’ which promotes a positive image for the construction industry and which supports girls and women in construction.

Resident Dot Martin, who has lived in the block for 19 years, said: “It needed a facelift. It looks lovely now. They have done a good job.

“The men have been lovely too – really polite. You could go to them about any problems and they’d sort it out straight away.”

Above: Young resident Star helps Sarah Whitehead from Mi-space with some gardening

Fellow resident Julia Langdon added: “I’m proud of the improvements that have been made. Our homes feel much warmer and cosier.

“I really like the garden area too for the kids. It’s great to make them a part of things. If I’m still living here in ten years and trees grow, I can say, ‘my kids planted that’.”

Sue Shaw, PCH Director of Homes and Neighbourhoods, said: “It’s such an amazing transformation. Talking to the residents, they told me they’re delighted with the changes and they’re already saying they’ve noticed it is costing them less to heat their flats.

“Someone I spoke to said it looks and feels like a new building. It’s thanks to everyone for working together to make it happen – the contractors, PCH Manufacturing and our housing and regen teams. It’s a credit to everyone.”

Lee Duncan, Mi-space’s Site Manager for the project, said: “The residents have been outstanding. Everyone has been very helpful. It’s a big disruption for them. Stonehouse is a community and this work has helped to give them back their community. The work is an improvement for the residents.”

News Archive